menu

Metropolis Festival

Het Metropolis Festival is een grootschalig popfestival in het Zuiderpark in Rotterdam, op de eerste zondag in juli. Metropolis vond voor het eerst plaats in 1988, met destijds zo’n 70.000 bezoekers. Het festival staat sinds deze beginjaren bekend als barometer en speurhond van nieuwe bands en muzikanten met potentie. Metropolis liet een groot publiek kennismaken met opvallende, vernieuwende en verrassende muziek van hoge kwaliteit. Het eendaagse festival biedt een podium aan talentvolle bands en acts die op het punt van doorbreken staan.

Metropolis ontdekte destijds als talentenjager voor het Nederlands publiek, bands als Prodigy, The Strokes, The Killers, Wu Tang Clan en Smashing Pumpkins.

Na succesvolle jaren en een geslaagd 2001 met een sterke line-up en prachtig weer, bleek de organisatie dat jaar toch in financieel zwaar weer te verkeren. In 2002 ging het festival officieel failliet, om in 2003 sterker dan ooit terug te komen. Een recensie uit de Volkskrant sprak boekdelen: ‘Zuiniger Metropolis beleeft droomrentree’.

La was in 2002/2003 verantwoordelijk voor de reorganisatie en doorstart van het festival na het faillissement en voerde de zakelijke directie tot en met 2006. In die bevoegdheid was La verantwoordelijk voor de realisatie van het festival, de productie, de financiële controle en de coördinatie van de andere onderdelen.

metropolisfestival.nl