menu

Stichting Baby Blue

Baby Blue is de stichting van Berry Visser. Berry Visser, oprichter van Mojo Concerts en mede-initiatiefnemer en -organisator van het Kralingse popfestival in 1970, trok zich midden jaren ’90 terug uit Mojo Concerts om zich volledig toe te leggen op de muzen: naast schrijven, componeren en zingen, ook filmen en theater maken. Nog tijdens zijn Mojo-periode gaf Visser samen met klankmagiër Michel Waisvisz vorm en inhoud aan de ‘verschijnselen’ tijdens Pandora’s Music Box en Ein Abend in Wien: composities en uitvoeringen van vervreemdende muziek- en theatereffecten in de openbare ruimten van twee legendarische festivals voor vernieuwende popmuziek in de Rotterdamse Doelen (1983, 1984, 1985 en 1991).

Vervolgens concipieerde en componeerde Visser met tonen, regen, wind, beweging, pijn en bezetenheid het muziektheater Baby Blue, dat in november 1996 de binnenstad van Delft in haar greep hield. In het najaar 2000 maakte hij samen met de Franse beeldend kunstenaar Sarkis, onder de vleugels van het Centraal Museum in Utrecht, een kunstproject op landgoed Oud-Amelisweerd met als titel Een Overnachting op Oud-Amelisweerd. La was verantwoordelijk voor de subsidies, de productie en de publiciteit van dit project.  

In het Atlantahotel te Rotterdam was van 24 januari t/m 2 februari 2003, in de periferie van het Internationaal Filmfestival, Look at Me te zien, horen, voelen en beleven. Look at Me was een circa 90 minuten durende performance, waarin Berry Visser met zijn muziek en songs optrad in een theatrale setting. Een belangrijke rol was weggelegd voor korte en langere fragmenten uit zijn gefilmde dagboek, te zien op plasma- en lcd-schermen. La organiseerde de voorstelling Look at Me en verzorgde hiervoor de publiciteit.

berryvisser.nl