menu

The Peace Concert – The Hague Appeal for Peace

The Hague Appeal for Peace was in 1999 de grootste internationale vredesconferentie ooit in de geschiedenis gehouden. La produceerde The Peace Concert dat deel uitmaakte van het programma.

Met een conferentie en een concert werd in 1999 herdacht dat de eerste Internationale Vredesconferentie 100 jaar eerder in Den Haag werd gehouden. Het werd de grootste internationale vredesconferentie ooit in de geschiedenis gehouden. Meer dan 9.000 activisten, regeringsvertegenwoordigers en gemeenschapsleiders uit meer dan 100 landen woonden deze conferentie bij. Grootheden als Kofi Annan, Desmond Tutu en Arundhati Roy waren aanwezig.

Gedurende vier dagen bespraken en debatteerden de deelnemers in meer dan 400 panels, workshops en ronde tafelzittingen over het afschaffen van oorlog en het creëren van een vredescultuur in de 21e eeuw. Naast het inhoudelijke vredeswerk, was er ook cultuur. In het Congresgebouw in Den Haag (tegenwoordig World Forum The Hague) werd een concert georganiseerd met bijdragen uit verschillende landen.

La produceerde het Peace Concert waar optredens waren van onder andere Mos Def, Charlotte Church, Junior Delgado en Serah (met onder andere Richard Bona en Vinnie Colouita). Productioneel lag een grootste uitdaging op gebied van veiligheid, door alle aanwezige hoogwaardigheidsbekleders.