menu

X-Posure Rotterdam

X-Posure was een talentenwedstrijd voor jongeren van 12 tot 18 in alle podiumkunsten. Talentvolle artiesten kregen voorafgaand aan de wedstrijd de kans om ge-coached te worden en workshops en masterclasses te volgen. Door te werken aan hun podiumpresentatie en songwriting kregen jonge makers zo de kans zich te verbeteren en hun act klaar te stomen voor de showcase op de slotavond van X-Posure.

 

Stichting Culture Goes Public (CGP) zette X-posure voor het eerst in Vlaardingen neer. De stichting wilde hiermee de deelname van jongeren aan cultuur stimuleren. Jongeren worden passief – als bezoekers – en actief – als deelnemers en makers – geconfronteerd met cultuur. X-posure laat jongeren zelf het podium op klimmen of meehelpen aan de organisatie van een cultureel project.

 

In 2004/2005 vond de eerste editie van X-Posure plaats in Vlaardingen en in 2006 de tweede. De reacties waren unaniem positief, met veel deelnemende acts en positieve reacties in de pers.
De finale van de eerste editie vond plaats in een uitverkocht Theater van Vlaardingen.

 

In 2007 bracht de stichting dit project ook naar Rotterdam-Zuid. Daar vond X-Posure in de drie verschillende (voormalige) deelgemeenten van Rotterdam-Zuid plaats.

 

Van 2004 t/m 2007 verzorgde La de productionele en zakelijke leiding bij X-posure.